Terug naar activiteiten
Fietsen

Fietsen

Luik-Bastenaken-Luik en de Vélomédiane,... : grote wielerevenementen die Belgisch Luxemburg jaarlijks als omgeving kiezen.

La Doyenne van de klassiekers

Luik-Bastenaken-Luik wordt niet voor niets "la Doyenne" (de oudste) genoemd. Ze is inderdaad de oudste van alle wielerwedstrijden die nog worden gereden. Het geaccidenteerde parcours van 260 km maakt van deze klassieker één van de zwaarste en meest prestigieuze wedstrijden. Jaarlijks volgen duizenden toeschouwers en miljoenen televisiekijkers deze koers, die hen de mooiste facetten van het Ardense reliëf toont.

De Challenge van Luik-Bastenaken-Luik

Voor de wielertoeristen is het mogelijk om het mythische parcours van la Doyenne te rijden op de dag vóór de wedstrijd.

De Vélomédiane

Voor haar 25e editie in 2013 heeft de "Vélomédiane C. Criquielion" in totaal 60.000 deelnemers onthaald. Een mooi bewijs van de kwaliteit van de organisatie en haar schoonheid, die rijmt met de moeilijkheid van het parcours. Ze laat de harten van vele wielerliefhebbers sneller slaan.

De Chouffe Classic

Niet minder dan 5000 deelnemers in 2013, over 3 afstanden (74, 106 en 164 km) in de streek van La Roche, vielsalm en Houffalize.

De groene wegen van Belgish Luxemburg

De RAVeL

RAVeLs zijn in heel Wallonië bekend, en zijn een ideale manier om het regionale erfgoed te ontdekken. Dankzij het "langzame" verkeer op de wegen, zijn de paden veilig in gebruik. De routes zijn speciaal aangepast voor een goede toegankelijkheid: weinig hoogteverschil, goede staat van de wegen, en (bijna) volledige onafhankelijkheid van de netwerken voor gemotoriseerd verkeer. Een leuk avontuur voor het gezin, met vrienden of alleen, voor een dosis frisse lucht in een mooie omgeving.